Ylläpidätkö WordPress-sivustoja? Oletko kyllästynyt toistamaan komentoja wget wordpress.org/latest.tar.gz -> tar -zxf latest.org -> cp/mv wordpress/ /var/www/ ??? Nyt ongelmiisi on ratkaisu, autopress!*

Halusin tutustua hieman bash-skriptauksen maailmaan ja olin kyllästynyt toistelemaan noita komentoja, joten tein pienen skriptinpätkän tekemään asian puolestani.

Julkaisen sen tässä alla, tee sillä mitä lystäät! Koodi saattaa olla hassusti rakennettua, typerää ja tehotonta – mutta se ajaa jotenkuten asiansa.

Pointtina koko hommassa on tietysti se että skriptin voi ajastaa ajettavaksi vaikkapa parin tunnin välein eikä päivityksistä tarvitse enää huolehtia, joskin asiassa on kaksi aika isoa muttaa:

  1. WordPressin päivittäminen uusimpaan versioonsa saattaa rikkoa sivustosi, varsinkin jos käytössä on erikoisempia teemoja tai lisäosia, joten WordPressin päivittäminen täysin automaattisesti on oikeastaan aika huono idea. Tosin jos ylläpitämäsi sivusto on yhtään henkilökohtaista webbisivua tärkeämpi, on sinulla varmastikin testiympäristö erikseen ja tätä voisi käyttää vaikkapa vain siellä.
  2. WordPressin päivittäminen saattaa vaatia lähtöversiosta ja uudesta versiosta riippuen myös tietokannan päivityksen (joka tapahtuu kirjautumalla WordPressin Dashboardiin admin-tunnuksin), eikä tämä skripi tee sitä. Eli sinun täytyy joka tapauksessa kirjautua WordPressiin päivityksen jälkeen mahdollisimman nopeasti.

Jos haluat kuitenkin ajastaa skriptin suoritettavaksi vaikka tunnin välein, muokkaa crontabiasi komennolla crontab -e ja lisää sinne rivi: “*/60 * * * * /hakemisto/jossa/skripit/on/autopress-0.1″. Lisää ajastamisesta cronilla esimerkiksi Linoden artikkelista